Gyógyító gyógynövények

A természet érintése

Az olívaolaj jótékony hatása a bőrre

2021. július 29. 23:22 - m.elvira

 Tudtátok, hogy az olívaolajat már az ismert görög költő, Homérosz is folyékony aranynak nevezte? Az ókori görögök, rómaiak és egyiptomiak is csodaszerként használták, ez az olaj volt bőrápolásuk titka.

A MENTA termékek nagy százalékban ezt az olajat tartalmazzák alapanyagként, amelyet további gyógynövénykeverékek dúsítanak.

Íme az olívaolaj jótékony tulajdonságai!

HIDRATÁL: Mélyen behatol a bőr rétegeibe, ott segíti a nedvességtartalmának megőrzését. Minden bőrtípus számára ideális, nem hagy zsíros érzetet a bőrön. Nem tömíti el a pórusokat, így nem fokozza a pattanások kialakulását.

VÉD: Hasznos flavonoidot tartalmaz, gazdag A,C,D,E vitaminokban. Mivel számos különböző antioxidánst tartalmaz, így segít bennünket megóvni a káros környezeti hatásoktól.

TISZTÍT: Az olívaolaj természetes antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

tree-1754051_640.jpg

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mvnature.blog.hu/api/trackback/id/tr1016642764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása