Gyógyító gyógynövények

A természet érintése

MÁSOD- ÉS HARMADFOKÚ ÉGÉSI SÉRÜLÉSEK

2021. július 21. 22:32 - m.elvira

Hogyan segít a JOMELOP G a másod- és harmadfokú égési sérüléseknél

Másodfokú égési sérülés esetén a bőr mélyebb rétegei is károsodnak.

A felületes másodfokú égések felszíne nedves és hólyagos, márványozott vöröses-rózsaszín, amely nyomásra elfehéredik. Az égést nagy fájdalom kíséri.

A mélyebb másodfokú égéseknél a sebfelszín fehér és hólyagos, amennyiben a hólyagok felrepednek a kiáramló vérplazma nedvessé teszi a területet. A fájdalom kifejezetten erős.

A harmadfokú égés már a bőr alatti kötőszövetet is eléri. A felszín piszkosszürke vagy halványan elszenesedett. Ilyenkor már nem érzünk fájdalmat, mert a terület idegvégződései elhaltak.

Az elsősegélyt nyújtó személy alapos kézmosás és fertőtlenítés után viheti fel a JOMELOP-G zsírt a szintén előzőleg 3%-os hidrogénnel, vagy súlyosabb esetekben fiziológiai oldattal lemosott területre. A hólyagokat sterilizált tűvel érdemes kiszúrni és újra lemosni a sebet. Steril gézre, spatula vagy kés segítségével fel kell vinni kb.12 mm rétegnyi JOMELOP-G kenőcsöt, amely teljes mértékben be kell, hogy fedje a megégett területet. Ajánlatos lazán rögzíteni a sebre helyezett gézt! A gyógykenőcs felvitele után a fájdalom kezd megszűnni, és viszonylag rövid idő alatt teljesen elmúlik. Minden 24 órában ugyanezt az eljárást kell megismételni. Amikor a seb kezd összehúzódni, a gyógyult részt a JOMELOP-E balzsammal lehet tovább kezelni.

 FIGYELEM! NAGYON FONTOS, HOGY A MÁSOD- ÉS HARMADFOKÚ ÉGÉSEK ESETÉN OKVETLENÜL ORVOSHOZ KELL FORDULNI!!!

jomelopg.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mvnature.blog.hu/api/trackback/id/tr116633982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása